This is very simple and fast recipe from my Czech grandma. It is no brain-er. You'll like it.
Step-by-Step:
2 and 1/2 cup flour Wondra
1 cup milk
1 cup sugar
1/4 cup vegetable oil
1 cup poppy seed
touch of salt
2 eggs
1 tsp baking powder
1/2 tsp vanilla
ground lemon peel
Mix, pour into the buttered and floured baking dish, bake and eat! (Bake at about 375F until golden brown - 40-50 minutes)
----------------------------------------------------------------------------
Recept mám po babi a každý se divý, že je v něm nemletý mák, ale je to fakt "šmrncovnější"!
Postup:
2,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 hrnek cukru
1/4 hrnku oleje
1 hrnek máku (NEMLETÝ!!!)
špetka soli
2 vejce
1 lzicka prdopeč
vanilkový cukr
citronová kůra
Smíchat, nalít na vymaz+vysyp plech, upéct, sníst!
Step-by-Step:
2 and 1/2 cup flour Wondra
1 cup milk
1 cup sugar
1/4 cup vegetable oil
1 cup poppy seed
touch of salt
2 eggs
1 tsp baking powder
1/2 tsp vanilla
ground lemon peel
Mix, pour into the buttered and floured baking dish, bake and eat! (Bake at about 375F until golden brown - 40-50 minutes)
----------------------------------------------------------------------------
Recept mám po babi a každý se divý, že je v něm nemletý mák, ale je to fakt "šmrncovnější"!
Postup:
2,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 hrnek cukru
1/4 hrnku oleje
1 hrnek máku (NEMLETÝ!!!)
špetka soli
2 vejce
1 lzicka prdopeč
vanilkový cukr
citronová kůra
Smíchat, nalít na vymaz+vysyp plech, upéct, sníst!
I love poppy seed cake!
ReplyDeleteI do too. Have you ever eaten Czech Popyseed Kolaches? The are the best.
ReplyDeleteKolik toho prdopece??? Po lzickach prosim.
ReplyDeleteRecept jsem dostala bez mnozstvi - dejte jednu lzicku a kdyz nebude dobry, tak po druhe dejte 1 a pul nebo 2 lizicky
Delete